A Rapoo egere bármilyen kütyüvel működik

Ahány kütyü, annyi egér, tartja a mondás. Ez az elv azonban nem feltétlenül igaz, a Rapoo MT550-es jelzésű vezeték nélküli egerét ugyanis akár négy eszközzel is lehet „egyszerre” használni. Így nem kell többé váltogatni a különböző stílusú és pontosságú egerek között.

hama_rapoo_mt550_3.jpg

Az egér az egyik legfontosabb számítógépes kiegészítő, hiszen a PC/notebook irányítására használjuk. Az egerek rengetegféle formában és többféle tudással elérhetők: másra van szüksége annak, aki játszik és másra annak, aki csak leveleket olvas és internetes oldalakat nézeget a számítógéppel. Viszont tény, hogy nagyon könnyű hozzászokni a jóhoz: ha valakinek otthon egy ergonómikus, kiváló érzékenységű és pontosságú egere van, akkor nehezen fog megbarátkozni a notebook mellé tett szükségérrel vagy a munkahelyre költségtakarékossági okokból választott 1500 forintos csodával. A Rapoo MT550 pont az ilyen helyzetekre lett kitalálva: különlegessége ugyanis az, hogy egyszerre akár négy eszközzel is tudjuk párosítani.

hama_rapoo_mt550_2.jpg

Erre az ad lehetősége, hogy saját, 2,4 GHz-es vevőegysége mellett a Bluetooth 3.0 és a Bluetooth 4.0 szabványokat is támogatja, a három adaptert pedig egymástól teljesen függetlenül tudjuk beprogramozni. A saját vevőt egyébkén igazából nem is kell programozgatni, elég ha bedugjuk egy USB-csatlakozóba az adaptert, és máris használhatjuk az egeret. A bluetoothos kommunikáció felépítésének pontos lépései a másik eszköztől is függenek, de általánosságban elmondható, hogy fél perc alatt össze lehet hozni a Rapoo MT550-et a notebookkal vagy a tablettel.

Az adapterek között az egér hasán lévő gombok egyikével lehet váltani, oldalt pedig LED mutatja, hogy éppen melyik eszközt fogjuk irányítani. A másik gomb a Bluetooth ki- és bekapcsolására szolgál, illetve van még egy kapcsoló is, amivel pedig, amikor használaton kívül van, teljesen ki tudjuk kapcsolni az egeret. Erre viszont nem feltétlenül van szükség, mert az elektronika gyorsan energiatakarékos módra vált, és ez már önmagában elegendő ahhoz, hogy két AA méretű ceruzaelemmel 12 hónapos üzemidőre számíthassunk.

hama_rapoo_mt550_1.jpg

Az egér formavilága a Logitech VX Revolution szériára emlékeztet; ebből adja is magát, hogy a kütyüt jobbkezesek számára tervezték. Rendkívül ergonomikus, hosszú ideig sem kényelmetlen dolgozni vele. Bal oldalán nagyméretű támaszték szolgál a hüvelykujj megtartására, a mérete pedig olyan, hogy kicsi és nagy tenyérrel is lehet használni. Az egér összesen hat gombbal rendelkezik: fent a két szokásos gomb között a görgő is megnyomható, emellett pedig a hüvelykujjunk „alá” két további gombot kapunk. A hatodik, egyben utolsó gomb megintcsak a felső részen keresendő; ez egy DPI-választó, amivel négy lépcsőben, 600 és 1600 DPI között állíthatjuk be a lézeres szenzor érzékenységét.

A tervezéskor a Rapoo mérnökei nemcsak a kényelemre, hanem a biztonságra is gondoltak: az elemtartó fedele alatt egy rekeszt is kialakítottak, amelybe a vevőt tudjuk becsúsztatni. Így az apróság akkor sem vész el, ha táskában szállítjuk az egeret. De persze a vevőt, ha mondjuk notebookba dugtuk, nem is feltétlenül kell kivenni az USB-csatlakozóból, mert annyira pici, hogy szinte észre sem lehet venni.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

180808: Rapoo MT550 Bluetooth (3.0+4.0) + 2,4GHZ, 6 gombos egér