Kétirányú Bluetooth adapter

Bármilyen régi kütyüt Bluetooth-képessé tehetünk az Avinity adapterével – ehhez csak annyi kell, hogy a kütyünek legyen megfelelő irányú jack csatlakozója!

ac-1.jpg

Alighanem ma már mindenki természetesnek veszi, hogy az eszközök vezeték nélkül kommunikálnak, és hogy a készülékekben Bluetooth adapter is van. Igen ám, csakhogy ez nem volt mindig így – és ha valakinek van például egy méregdrága és egyébként teljesen jól működő erősítője, akkor csak felesleges pénzkidobás lenne újat vásárolni azért, hogy a telefonról Bluetooth kapcsolaton keresztül is lehessen küldeni a zenét. De említhetjük még példának azt is, hogy a tévégyártók szinte mindig kispórolják a Bluetooth adaptert, így hiába van valakinek BT-s fülese, nem tudja este azzal nézni a filmet. Az a jó hírünk, hogy mindkét esetre van megoldás, ráadásul egyetlen kütyüvel, mégpedig az Avinity kétirányú Bluetooth adapterével.

ac-2.jpg
Egy apró fekete dobozról van szó, amelyre csak néhány csatlakozó és kezelő került: az egyik oldalt a bekapcsoló gombot és a küldő/fogadó üzemmódok közötti váltásra szolgáló kapcsolót, a másik oldalon pedig a jack csatlakozót és a tápellátáshoz szükséges microUSB-t találjuk rajta. A TX/RX kapcsolóval lehet az átalakítás irányát beállítani: TX módban az analóg bemeneten keresztül érkező jelet továbbítja Bluetooth kapcsolaton keresztül az átalakító (ha tévéről szeretnénk fülhallgatóra küldeni a zenét, például). Vagy fülhallgatókra, merthogy az Avinity adapter egyszerre két eszközre is tudja továbbítani a hangot – ideális, ha a csemeték lefektetését követően a szülők mozizni szeretnének. RX módban az irány fordított: vagyis ezt a beállítást akkor kell választani, ha mobilról vagy számítógépről szeretnénk a zenét az erősítő felé küldeni. A csomagolás nemcsak az átalakítót tartalmazza, jár mellé egy jack-jack kábel is.

Az átalakító a Bluetooth 4.1-es szabványt és az abban foglalt A2DP profilt is támogatja, ez garantálja a kiváló hangminőséget. A hatótávolság, mint minden más BT-s kütyünél, kb. 10 méter.

A tápellátáshoz microUSB-s kábelre van szükség – az USB-s töltő viszont nem része a csomagnak. Az Avinity eszközének nagy előnye, hogy mobil: saját akkumulátora is van, így használhatjuk olyan helyen is, ahol nincsen hálózati áram. Mondjuk a kertben vagy a strandon – bár arra azért most kell várni pár hónapot, hogy ezek bármelyike reális forgatókönyv legyen. Az akku kapacitása feltöltésenként akár 12 órányi lejátszást is lehetővé tesz – a töltés időtartama pedig nagyjából 90 perc.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

107632: Avinity Bluetooth audio adó/vevő (jack)