Billentyűzet-egér kombó bármilyen kütyü mellé

A vezeték nélküli klaviatúrák többsége vagy Bluetooth szabvány szerint működik, vagy saját szabványt támogat – előbbi megoldások notebook és tablet mellé, utóbbiak asztali gép mellé ideálisak. De mi van akkor, ha ugyanazt a szettet szeretnénk használni minden eszközünkkel? Nos, akkor jön képbe a Rapoo M9060.

hama-rapoo-m9060.jpg

A meglehetősen vékony, stílusos billentyűzetből és egy dizájnos egérből álló szett Bluetooth 3.0, Bluetooth 4.0 és saját vezeték nélküli szabvány szerint is tud kommunikálni – utóbbi verzió a mellékelt USB-s adapterrel lehetséges. A szettben lévő billentyűzet egyszerre négy, az egér pedig három eszközzel tud kapcsolatot tartani, így ha szeretnénk őket használni a notebookkal, az asztali géppel és a tablettel is, akkor sem szükséges mindig párosítgatni a készülékeket. A váltás az irányított masinák között egyetlen gombnyomás, a billentyűzeten és az egéren pedig a LED-ek mindig egyértelműen jelzik, hogy éppen melyik eszközt fogjuk irányítani. Bármelyik kapcsolatot is válasszuk, a hatótávolság 10 méter, így a vételi minőségre biztosan nem lesz panaszunk.

A billentyűzet a vékony, 5,6 mm-es kialakítás ellenére kellemes gépelési élményt nyújt, egy notebookhoz képest pedig azért is kényelmesebb használni, mert a szokásos gombok mellett egy numerikus részleget is tartalmaz. Összesen 98 gomb van a klaviatúrán, vagyis dedikált F gombsort is kapunk, emellett a billentyűzet egy sor multimédiás funkciót is támogat. A vékony kialakítás garantálja, hogy a klaviatúra szépen elfér a notebook táskájában a gép mellett!

A szett másik fele egy prémium kialakítású, 1200 DPI-s optikai érzékelővel szerelt egér, amelynek két gombja és a görgője is halk működést garantál - ettől eltekintve viszont teljesen hétköznapi funkciókkal rendelkezik.

A billetnyűzet és az egér egyaránt energiatarakékos, így elemenként akár 9 hónapos működési időre is számíthatunk. A kényelmet emellett az is biztosítja, hogy az egér USB-s vevője nano méretű – vagyis nem szükséges kivenni a notebookból akkor sem, ha a gépet a táskába tesszük. Amikor viszont szállítani akarjuk a vevőt, akkor – hogy biztosan ne vesszen el – az egér hasában kialakított rekeszben tehetjük ezt meg. 

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

184530: Rapoo M9060 Bluetooth (3.0+4.0) + 2,4 GHz vezeték nélküli szett