Könnyű, trendi és sportos a Thomson új fülhallgatója

A vezeték nélküli fülhallgatók egyre népszerűbbek; a technológia fejlődésének hála nemcsak kisebbek és könnyebbek lettek ezek a fülesek, hanem használható üzemidőt is lehet kipréselni belőlük.

thomson_wear.jpg

A Thomson Wear 7208 az egyik legújabb kütyü a sorban; apró méret és fekete, szürke vagy élénk lila szín jellemzi. A fülhallgatók tényleg annyira aprók, hogy alig hinni el, hogy a hangszórók mellett az akkumulátor is elfér a testben. Pedig így van, az áramforrás ráadásul, mérete ellenére, feltöltésenként akár 4,5 órás üzemidőt is biztosítani tud.

A két fülhallgatót vékony, lapos kábel köti össze, amelyre a háromgombos vezérlőpanel is felkerült. A gombokkal a zene elindítására és a hangerő szabályozására valamint a hívások alapszintű kezelésére van lehetőség. Természetesen a fülhallgató kihangosítóként is működik, így mikrofon is került rá. A hangszórók szilikon „korona” segítéségével kapnak stabil pozíciót a fülben; a Thomson által alkalmazott megoldás kényelmesnek tűnik amellett, hogy még diszkrét is. A gyártó szerint egyébként annyira stabil a rögzítés, hogy a fülhallgatóval nyugodtan el lehet menni sportolni, akár futni is.

A fülhallgató hallójáratba illeszthető változat, ezért természetesen zajszűrés funkcióval is rendelkezik – igaz, ez nem aktív, hanem passzív. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez a módszer is elég hatékony (sőt bizonyos esetekben túl hatékony is, utcán például fokozott figyelmet igényel, ha valaki zenehallgatás közben sétál!)

A telefon felé a kapcsolat Bluetooth 4.2 szabvány segítségével történik; a mindössze 12 grammos eszköz pedig a 4,5 órás zenelejátszási/beszélgetési idő mellett 400 órás készenléti idővel rendelkezik.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

132643: Thomson Stereo Bluetooth Headset Wear7208 (lila)

132641: Thomson Stereo Bluetooth Headset Wear7208 (szürke)

132640: Thomson Stereo Bluetooth Headset Wear7208 (fekete)