Western Digital disztribútor lett a Hama Kft.

A Hama hazai képviselete jó ideje nemcsak saját termékek forgalmazásával foglakozik, hanem más márkák disztribútora is; júniustól a Western Digital termékeit is meg lehet találni a kínálatban.

wd-0.jpg

A Western Digitalt aligha kell bemutatni bárkinek is: az amerikai gyártó kiváló minőségű merevlemezeivel szerzett magának hírnevet. Termékpalettája idővel természetesen bővült, így a belső 3,5 colos valamint 2,5 colos meghajtók mellé külső adattárolók és hálózati adattárolók (NAS-ok) is érkeztek WD logó alatt. Haladva a technológiai fejlődéssel, az utóbbi években a WD már SSD-ket is árul, a fő profil azonban továbbra is az adattárolásé – és valószínű, hogy ez nem is fog változni sosem.

Azt már kevesebben tudják, hogy a Western Digital nemcsak saját neve alatt forgalmaz termékeket, hanem hozzá tartozik a SanDisk is, amelyet a vállalat 2016-ban vásárolt meg. Tekintettel arra, hogy a Hama régóta a SanDisk termékek hazai disztribútora is, a Western Digital felvétele a körforgásba nem volt előzmény nélküli.

A Hama első körben a WD Elements, WD My Passport, WD My Cloud és WD My Book termékcsaládokat vette fel a kínálatba, vagyis jelenleg külső merevlemezek és SSD-k érhetők el, de a választék idővel természetesen bővülni fog. A mostani termékek otthoni felhasználók és profik számára is jó alternatívát jelentenek, kapacitást pedig 256 GB-tól egészen 20 TB-ig kínálnak.

wd-3.jpg

A klasszikus vonalat a WD Elements széria képviseli, klasszikus 2,5 colos merevlemezzel, USB 3.0 csatlakozóval és 500-4000 GB közötti kapacitással.

wd-2.jpg

Profiknak a WD My Book Duo szériát ajánljuk, a Hama jelenleg a 4 TB-os modellt forgalmazza. Ez a külső meghajtó két HDD-t használ és elegáns készülékházba került – de úgyanúgy USB 3.0 összeköttetést használ a villámgyors adatátvitel érdekében. Gyárilag RAID-0 üzemmódban működik, de pillanatok alatt átkonfigurálható RAID-1 üzemmódba, ha az adatok biztonsága fontosabb szempont a sebességnél.

wd-1.jpg

A My Passport és My Passport Ultra termékvonal a legnépesebb, ezekben a szériákban nemcsak többféle kapacitás (1, 2 és 4 TB), hanem többféle szín közül is lehet választani. Az igényes fém készülékház természetesen WD merevlemezt rejt. A sorozat érdekessége, hogy a meghajtóhoz mellékelt szoftverrel az adatokról pillanatok alatt biztonsági mentést készíthetünk, illetve a tárolt fájlok jelszavas védelmére is lehetőség nyílik.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

Western Digital külső merevlemezek és SSD-k