Kompakt billentyűzetek és egerek utazáshoz

A Rapoo két olyan billentyűzet-egér kombót is piacra dobott, amivel elsősorban a sokat utazókat célozza meg. A két termék közül az egyik ráadásul nemcsak notebookokhoz, hanem táblagépekhez is használható.

b1_1.jpg

A két szettben lévő billentyűzet és egér külsőre teljesen megegyeznek, a Rapoo 8000S és 8000M BT között csak a működésben vannak eltérések. Ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy utóbbi termék nemcsak saját vevőegységével tud kapcsolatot teremteni, hanem Bluetooth 3.0/4.0 adapter segítségével is tud kommunikálni, és nem elhanyagolható az sem, hogy egyszerre akár három készülékkel is párosítható úgy, hogy közöttük villámgyorsan lehessen váltani.

A Rapoo 8000S saját, 2,4 GHz-es vevőegységgel működik, amely USB csatlakozóba illeszkedik; kompakt méretének köszönhetően ezt nem is kell onnan kivenni még akkor sem, ha a notebookot mondjuk tokba vagy táskába tesszük. Ez a vevő természetesen a 8000M BT-hez is jár, de az ebben a szettben lévő billentyűzet és egér Bluetooth kapcsolatot is tud létesíteni, így nemcsak notebookhoz, hanem akár táblagéphez, okostelefonhoz vagy tévéhez is könnyedén csatlakoztatható.

b3_1.jpg

A billentyűzet kompakt méretű, így nem igényel sok helyet a bőröndben: ideális útitárs akkor, ha a notebook saját klaviatúrája helyett szeretnénk egy jobbat. A billentyűzet összesen 81 gombot tartalmaz, de ennél sokkal több funkció elérhető rajta: az Fn segítségével például multimédiás kezelőket is tartalmaz. A kiosztás természetesen magyar, dizájn tekintetében pedig az egyetlen komoly kompromisszum, amit el kell fogadnunk, az az, hogy a kurzormozgatók közül a fel/le irányokhoz rendelt billenytyűk csak fele méretűek. Az egér szintén kompakt, így tervezésekor az egyszerűség volt a legfontosabb szempont: gombból mindössze kettőt tartalmaz, plusz a görgő van még rajta.

Mind a billentyűzet mind az egér energiatakarékos, ha nem használjuk őket, akkor pillanatok alatt készenléti állapotba helyezik magukat – ennek hála ultrahosszú, egyéves készenléti idővel rendelkeznek.

Mindkét szett elérhető fekete és fehér színben is.

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

190803: Rapoo 8000S billenytűzet egér szett (fehér)

190802: Rapoo 8000S billenytűzet egér szett (fekete)

190801: Rapoo 8000M BT (3.0+4.0) + 2,4 GHz billenytűzet egér szett (fehér)

190800: Rapoo 8000M BT (3.0+4.0) + 2,4 GHz billenytűzet egér szett (fekete)