Két profi billentyűzet játékosok számára

A uRage kínálata az Exodus 900-zal bővült, amelynek különböző verziói kétféle keménységű kapcsolókkal elérhetők.

gaming-urage-exodus-900-mechanikus-bill-rgb-brown-switch-2.jpg

Ebből rögtön adódik is, hogy a két billentyűzet külső felépítés alapján valójában egy és ugyanaz, a különbség közöttük az, hogy a gombokat mennyire erősen kell nyomni ahhoz, hogy „fogjanak”. A barna kapcsolókkal szerelt verzió a lágyabb és ezáltal csendesebb változat (gombjai már 40 grammnyi nyomással működnek), míg a kék színű kapcsolókkal szerelt verzió határozottabb mozdulatokat igényel (45 grammnyi nyomást). Egy uRage termékvonalba tartozó termékről van szó, amely természetesen ezúttal is a játékosok igényeit szolgálja ki; ez pedig minden egyes jellemzőjében visszaköszön.

A klaviatúra először is vezetékes, tehát mindenfajta késlekedés nélkül működik, és az is garantált, hogy a lakásban lévő más vezeték nélküli eszközök nem fognak a használata során semmilyen fennakadást okozni. A billentyűzet magyar kiosztás mellett 105 + 14 gombot illetve egy görgőt tartalmaz; az extra gombok között multimédiás és programozható gombok is vannak. Utóbbiak egyedileg programozhatók a legtrükkösebb mozdulatokhoz, kombinációkhoz. Azonban programozni nemcsak ezt a néhány gombot lehet, hanem van lehetőség akár arra is, hogy minden egyes billentyűhöz új funkciót rendeljünk. Az egyedi kiosztásokat aztán el is menthetjük, és játékokhoz is köthetjük őket. Természetesen a billentyűk alatt mechanikus vezérlés található, amelynek halk, kattogó hangját a játékosok nagyon szeretik – de a megoldás tartóssága miatt is kedvelt. Az elektronika egyszerre akár tíz különböző karaktert is tud érzékelni; azaz bárhogy is nyomkodjuk őket, a gombok sosem fognak összeakadni. A játékosokat a véletlen Win megnyomás sem fogja az őrületbe kergetni, hiszen a gomb átmenetileg bármikor letiltható.

gaming-billentyuzet-urage-exodus-900-mechanikus-rgb-brown-switch.jpg

A uRage termékek dizájnja mindig rendben van, a profi kütyüknél pedig különösen: ennek megfelelően az Exodus 900 is igényes, a fedlapja például szálcsiszolt alumíniumból készült. A maximális kényelem érdekében tartozik hozzá egy csuklótámasz is, amelyet azonban mágnesek tartanak a helyükön, így bármikor egyetlen mozdulattal le lehet venni a helyéről.

A makrók mellett az egyik érdekes extra a görgő, ami a hangerő szabályozására illetve a harmadik extra, a háttérvilágítás fényerejének a beállításához használható. Ezzel el is árultuk, hogy mi az utolsó különlegesség: a háttérvilágítás. Különlegességét a programozhatóság adja: számos minta mellett egyedi mintákat is beállíthatunk, így könnyen kiemelhető, hogy az egyes játékoknál melyek azok a gombok, amelyek a legfontosabbak.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

186012: uRage Exodus 900 Gaming billentyűzet, mechanikus, RGB (blue switch)

186014: uRage Exodus 900 Gaming billentyűzet, mechanikus, RGB (brown switch)