Karácsonyi ajándéktipp: Celestron Firstscope

A csillagászat iránt érdeklődő lelkes kezdők számára lehet ideális a Celestron teleszkópja, hiszen kiváló belépőt jelent ebbe a fantasztikus világba.

celestron-firstscope-1.jpg

A Firstscope, ahogyan arra neve is utal, elsősorban azok számára lehet remek ajándék, akik még csak most tervezik az ismerkedést a csillagok és a csillagászok világával. A teleszkóp kiváló élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kompakt mérete és 2 kg-os tömege könnyű kezelhetőséget biztosít: még az sem gond, ha folyamatosan egyik helyről a másikra szeretnénk vinni. A távcső kevés alkatrészből áll, gyakorlatilag sosem kell szerelni, és a karbantartási igénye is egészen minimális.

celestron-firstscope-3.jpg

Felépítését tekintve egy Newton rendszerű Dobson teleszkópról van szó, amely 76 mm-es reflektorral rendelkezik és 300 mm-es átfogást kínál. A teleszkóp mellé a Celestron egy 20 és egy 4 mm-es okulárt ad, előbbivel 15×-ös, utóbbival pedig 75×-ös nagyítás érhető el, összességében pedig a zoom tartomány 11-180×-os tartományban állítható. Ez igen szép teljesítmény egy ennyire kompakt kütyütől! A képminőséget a nagy átfogású zoom tartomány mellett az f/3.95-ös fényerő valamint a tükröződésmentes bevonattal ellátott lencsék is garantálják.

celestron-firstscope-5.jpg

A teleszkópot úgy tervezték, hogy ne csak a csillagokat lehessen megfigyelni vele: a Firstscope földi megfigyelésekhez is helyes tájolással használható. A teleszkóp mechanikája a 2 kg-os tömegből adódóan elég robusztus, viszont tökéletesen precíz beállíthatóságot kínál, így nem jelent gondot semmilyen célpont teljesen pontos befogása sem. A Celestron a távcső mellé a Starry Night Basic Edition szoftver is mellékeli, amely – többek között – a megfigyelhető csillagokról ad tájékoztató információkat és személyre szabott (helyfüggő) csillagászati térképet is kínál.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

C22016: Celestron Firstscope