Ajándéktipp: prémium fotós állvány a sokat utazók számára

Nemcsak a fényképezőgép kiváló ajándék: rengeteg, a kamerához vásárolható kiegészítővel is remek meglepetést lehet okozni. Az állvánnyal pedig biztosra mehetsz, hiszen arra minden fotósnak szüksége van!

hama_allv_4.jpg

A Hama Tar Duo 165 Tri+Mono állvány a prémium kategóriába tartozik, és egyszerre két funkciót is ellát: háromlábú állványként és monopodként egyaránt lehet használni.  Az állvány tökéletes átmenetet képez az ultrakompakt és a teljes méretű megoldások között: 1,6 kg-os tömegével bőven a hordozható kategóriába tartozik, kinyitva mégis 165 cm-es magasságot kínál, ami szinte minden helyzetben elegendő. Alacsony tömegét elsősorban annak köszönheti, hogy a váz alumíniumból készült; ez egyben a tartósságra és a robusztusságra is garancia. A Tar Duo 165 lábai teleszkóposak és négy részből állnak – teljesen összecsukva az állvány így mindössze 45 cm-es, és akár még a kézipoggyászba is belefér.

hama_allv_1.jpg

A talpak csúszásgátló gumiból vannak, míg az állvány másik „vége” egy 360 fokos (álló, fekvő vagy bármilyen) beállítást engedő gömbfejes tartóban végződik. A lábak fokozatmentesen és egymástól függetlenül állíthatók, így az állvány egyenetlen talajon is tökéletesen stabilan tud állni. A fej és az állvány terhelhetősége 8 kg, ez bármilyen fényképezőhöz elegendő. A kamera aljára erősítendő papucsot gyorszárral lehet az állványról eltávolítani, így egyáltalán nem gond, ha néha kézből is szeretnénk képeket lőni. A gömbfej pontos beállítását integrált vízmérték segíti.

hama_allv_2.jpg

Hasznos funkció, hogy a központi oszlop kivehet és megfordítható is. Előbbi esetben ez a rész monopodként használható, ha pedig fordítva tesszük vissza, akkor talajközeli pozícióból tudunk fényképeket készíteni. A központi oszlop további extrája az alsó horog, amelyre akár a fotós táskát is felakaszthatjuk – ennek előnye az, hogy extra tömeggel az állvány stabilitása megnövelhető.

Az állvány egyébként szabványos, 1/4 colos menetes tartót használ, vagyis nemcsak fényképezőgéphez, hanem videokamerákhoz, GoPrókhoz, stb. is használható.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

0004475: Hama „Tar Duo’ 165 Tri+Mono állvány