Karácsonyi ajándéktippek: internetes rádió duó

A Hama internetes rádiói a piac talán legjobb ár/érték arányú készülékei: stílusosak, sokat tudnak és a hangminőségük is teljesen rendben van. Kettő készüléket is ajánlunk.

hama-dig-rad-1.jpg

Az IR110 és IR111 valójában persze nagyon is hasonló modellek, az egyetlen lényeges különbség a két típus között az, hogy előbbi fekete, utóbbi pedig fehér készülékházzal rendelkezik. Mindkét típus igényes, fából készült borítást kapott, amelyet elöl a gombok számára kialakított résznél műanyag betét valamint egy LCD-kijelző egészít ki. A rádiók sztereo hangzást kínálnak 2×5 wattos teljesítménnyel – ami bőven elég ahhoz, hogy a rádió hangja egy közepes méretű szobában is teljesen jól hallható legyen.

hama-dig-rad-2.jpg

A kütyük WiFi vagy vezetékes LAN segítségével jutnak internethez, hogy aztán a hálózaton keresztül illetve az internetről szinte bármilyen forrásról etethessük őket. Az alap természetesen a netről elérhető rengeteg – több tízezer – rádióállomás és podcast; a menüből rengeteg csatorna kiválasztható, de a távirányító segítségével pillanatok alatt saját állomásokat is felvehetünk. A csatornákat kedvenc listába rendezhetjük, harmincat közülük pedig el is tárolhatunk a későbbi gyors elérés érdekében.

hama-dig-rad-3.jpg

Az internetes rádiók mellett a készülék a Spotifyt is támogatja – akár számítógépen akár telefonon vagy tableten keresztüli eléréssel is. Illetve természetesen a saját alkalmazással működik a zenestreaming is hálózaton keresztül (DLNA/UPnP), sőt a kütyük az MP3 fájlkokat USB csatlakozóra kötött adathordozóról is le tudják játszani. De nemcsak a forrás kiválasztásánál rugalmas ennyire a két rádió, hanem látszásnál is: a készülékek támogatják ugyanis az UNDOK multi-room funkciót, így az azonos hálózatra csatlakozó hangszórók közül bármelyik lehet „kimenet”. Sőt, a zene egyszerre akár több hangszórón is megszólalhat!

A rádiókhoz saját távirányító is jár, de a maximális kényelem érdekében okostelefonról illetve tabletről is lehet őket vezérelni, alkalmazás segítségével.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

54823: Internet rádió / digitális rádió / multiroom „IR110” (fekete)

54829: Internet rádió / digitális rádió / multiroom „IR110” (fehér)