SanDisk iXpand Go: hatalmas extra kapacitás iPhone-hoz

Az iPhone-ok és iPadok tárhelyét memóriakártyával nem lehet bővíteni; ez a fajta kialakítás remek stratégia ahhoz, hogy az Apple a nagyobb belső ROM-mal ellátot mobilok felé terelje a felhasználókat. Viszont a dolog egyben lehetőség is a periféria gyártók számra, hiszen külső adattárolókkal a helyhiány könnyen orvosolható.

sandisk_ixpand_1.jpg

A SansDisk megújult iXpand sorozata, az iXpand Go immáron 128 GB-os kapacitással is rendelkezésre áll – sőt, ez a belépő méret, ami persze a 4K-s videók korában nem is olyan meglepő. A stick kétféle csatlakozóval rendelkezik: a Lightning szolgál a telefonokkal és tabletekkel való kapcsolódásra, míg a másik oldalra elhelyezett USB 3.0 segítségével számítógépekhez, notebookokhoz lehet hozzáilleszteni az apróságot. Az iXpand előző verziójának különleges dizájnját egy teljesen sima verzióra cserélte a SanDisk, de a minőségi érzet a fém borításnak köszönhetően megmaradt. A pendrive-ra egy forgatható kupak is került, ami alapesetben a Lightning csatolót védi, de átfordítható a másik oldalra.

sandisk_ixpand_2.jpg

Az iXpand Go sorozat az USB 3.0 szabványnak hála gyors adatátvitelt kínál, az írásnál elérhető 50 MB/s és az olvasásnál elérhető 90 MB/s-os értéket egyeznek azzal, mint amit a korábbi verzió is nyújtott. A sticket érdemes exFAT fájlrendszerrel használni, egyrészt a nagy fájlméret miatt, másrészt pedig azért, mert ezt az iOS, a MacOS és a Windows egyaránt támogatja.

A SanDisk iXpand Go mellé jár a SanDisk kísérő szoftvere is, amely több hasznos trükköt is nyújt az iPhone illetve iPadok tulajdonosoknak. A sticken lévő filmeket például anélkül is le tudjuk játszani, hogy előtte felmásolnánk őket a mobil kütyüre. Emellett a programmal biztonsági mentéseket készíthetünk, a fotókat automatikusan archiválhatjuk – így az adatokat külföldön is biztonságban tudhatjuk. És persze a tárhely emellett univerzális tárolóként is szolgál: bármilyen adatot felmásolhatunk rá. Mac-ra és PC-re ráadásul szintén letölthető egy kísérő szoftver, amelynek segítségével a stick tartalmát jelszóval védhetjük arra az esetre, ha esetleg elveszítenénk vagy ellopnák azt tőlünk.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

183588: SanDisk iXpand Go Flash Drive 128 GB