Kijelzők tisztítása könnyedén

A monitorok, notebookok kijelzője és a tévék is porosak lesznek a lakásban, azonban ezeket a felületeket nem lehet normál ronggyal és vízzel lemosni, megtisztítani. Mutatjuk, hogy mit érdemes használni a takarításhoz, hogy az eszközök épségét is garantáljuk!

lcd-plazma-tisztito.jpg

A nagytakarítás során sokan hajlamosak a műszaki cikkeket egyszerűen kihagyni, mert félnek attól, hogy kárt tesznek a készülékekben. Pedig ezek tisztítása sem ördögtől való – de nyilván arra figyelni kell, hogy víztől tocsogó ronggyal nem szabad a dolognak nekiállni. Ez nemcsak meghibásodásoz vezethet, hanem rettentően balesetveszélyes is. Az első fontos dolog tehát tévé és már elektronikus kütyü takarításakor az áramtalanítás. A második fontos lépés pedig a megfelelő tisztítószer kiválasztása. Erős vegyszerrel eleve nem szabad nekiállni, mert a felület károsodhat (elszíneződik például).

A kijelzők pedig kitüntetett figyelmet érdemelnek: hozzájuk speciális tisztítók használata ajánlott. Ezek szerencsére nem drágábbak a hétköznapi szereknél, ráadásul egy flakon hosszú időre elegendő. Amiben a Hama LCD-tévék tisztításához kifejlesztett termékei a hagyományos tisztítószerektől különböznek, az az, hogy a gyártó garantálja, hogy biztosan nincsen bennük semmi, ami a panel előtt lévő szűrőt károsítaná. Emellett a tisztítószerek között van gél állagú is, ami biztosan nem folyik be véletlenül semmilyen nyílásba.

suritett.jpg

Az természetesen alapszabály, hogy tisztítást csak kikapcsolt készüléken végezzünk, de emellett arra is nagyon figyeljünk, hogy a tévének vagy monitornak legyen ideje kihűlni a művelet előtt. A tisztításhoz használt megfelelő vegyszer mellett fontos még a mikroszálas kendő használata is, amit érdemes minden tisztítás előtt alaposan elmosni és megszárítani. A takarításnál a rongy legfeljebb enyhén lehet csak nedves. Azokról a helyekről, amelyek pedig sem ronggyal sem ecsettel nem elérhetők (például kijelzők sarka), sűrített levegővel távolíthatjuk el a port és egyéb szennyeződéseket.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

49645: Képernyő tisztító gél 200 ml

95878: Képernyő tisztító folyadék 200 ml

84417: Sűrített levegő 400 ml