Bemutatkozik a Jabra

A blogban többször is szót ejtettünk már arról, hogy a Hama nemcsak saját termékeket forgalmaz, hanem más gyártók hazai képviseletét is ellátja. Most újabb vendégmárkával, a Jabrával ismerkedünk meg.

jabra-nyito.jpg

A név valószínűleg sokak számára lesz ismerős, hiszen a cég termékeit az ország számos pontján meg lehet vásárolni: a Jabra fül- és fejhallgatókat, headseteket illetve hangszórókat tervez és gyárt mobiltelefonhoz illetve vállalati felhasználáshoz (például call centerekhez és videohívásokhoz). Székhelye Dániában, Koppenhágában van, de tulajdonosa, a GN Netcom egy amerikai vállalat.

jabra-sport.jpg

A blog olvasói számára a telefonos irányvonal lehet a legérdekesebb, és ez nem csak üres frázis: a termékpalettán ugyanis a klasszikus vezetékes és bluetoothos modellek mellett több olyan termék is szerepel, amelyet valamilyen speciális igény kielégítésére terveztek. A termékekről általánosságban elmondható, hogy kiváló minőségűek; és ez nemcsak a hangminőségre értendő, hanem a felépítésre valamint a dizájnra is.

Egyik személyes kedvencünk a Jabra Elite Sport, amelyhez egyáltalán nem tartoznak vezetékek: nemcsak a mobil és a fülhallgató közül hiányzik a „drót”, hanem a két fülbe illeszthető egységet sem köti össze kábel. Biztosak lehetünk benne, hogy bármilyen sportot is űzünk, a füles a mozgásunkban nem fog korlátozni. A mozgás szerelmeseinek van persze izzadságálló fülhallgató is (többek között a Jabra Sport Pace), sőt, még olyan kütyü is, ami beépített fitnesz tracker funkciót is tartalmaz (Jabra Sport Coach).

jabra-drive.jpg

Szintén nagyon érdekes az autós termékvonal: a Bluetooth technológia lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármilyen különösebb erőfeszítés nélkül szereljük fel az autót kihangosítóval. A rendelkezésre álló megoldások között van olyan kütyü is, aminek az irányításához – a biztonságot szem előtt tartva – még a kezünket sem kell levenni a kormányról, elegendő hangutasításokat adni.

A következő hetekben természetesen a gyártó legérdekesebb kütyüi közül részletesen is be fogunk mutatni néhányat.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

Jabra termékek