Karácsonyi ajándéktipp: Hama vertikális egér

A Hama újragondolt koncepció alapján készült egere egy igazán remek ajándék azoknak, akik naphosszat használják a számítógépet.

hama-vert-e-1.jpg

A beviteli eszközöknél a legtöbb olyan típus, amelyet a kényelem miatt fejlesztettek ki, a megszokottól eltérő formával rendelkezik – elég csak például a ma már őskövületnek számító, Microsoft-féle Natural Keyboardra gondolni. A Hama vertikális egerének tervezésekor is az ergonómia volt a legfontosabb szempont, ami máris magyarázatot ad érdekes kialakítására: az egérre nem tenyérrel lefelé, hanem tenyérrel oldalra kell ráhelyezni a kezünket. Hogy ez mennyivel kényelmesebb, azt bárki kipróbálhatja, ha leteszi a kezét az asztalra először tenyérrel, majd kisujjal lefelé. Utóbbi testtartás sokkal természetesebb, így a hosszú ideig tartó egérhasználat sokkal kevésbé terheli meg a csuklót és az ízületeket. Az eredmény pedig? A kéz nem fárad el olyan gyorsan.

hama-vert-e-2.jpg

Mindez nyilván nem jelenti azt, hogy az egér használatát egy percig sem kell szokni, de a tapasztalatok alapján az átállás gyors, utána pedig egyenesen rossz érzés klasszikus kialakítású egeret használni!

A Hama egere főleg kialakítása miatt különleges, de műszaki paraméterei is teljesen rendben vannak. Optikai érzékelője például 1800 DPI felbontásra képes, de beállítható ennél alacsonyabb érték (1000 és 1400 DPI is), ha az éppen használt szoftverrel vagy játékkal az előnyösebb. Az állításhoz külön gomb van, így a váltás mindig flottul, Windows szoftverben történő turkálás nélkül megvalósítható. A normál gombok mellett a kütyü két extra kezelőt és egy görgőt is tartalmaz. A Hama vertikális egere vezetékes, az 1,8 méteres kábel USB csatlakozóban végződik.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

182698: Optikai egér „Vertical Ergonomic EMC-500” (fekete)