Kezdd el végre használni a gyorstöltést Apple készülékeden!

Stratégiai partnerség a Hama és az Apple között: a hama új  USB-C-Lightning kiegészítői Európában egyedüliként, az Apple ajánlásával kaphatók iPhone és iPad készülékekhez.

hama_pd_1.jpg

A Hama már eddig is rengeteg kiegészítőt árult az Apple termékeihez, a most valamint a jövőben megjelenő termékekkel viszont új szintre lép az együttműködés a két gyártó között: az USB-C-Lightning kiegészítők révén a Hama az Apple hivatalos partnere lesz, Európában egyedüliként. Mit jelent ez a gyakorlatban? Kissé leegyszerűsítve azt, hogy az Apple gyári kiegészítőinek lesz márkás alternatívája; olyan, amely pontosan ugyanazt a minőséget képviseli, de valamivel kedvezőbb árat nyújt.

hama_pd_2.jpg

Ez a termékvonal elsősorban a telefonok és táblagépek töltésénél fontos, hiszen az Apple jelenleg csak normál töltőt mellékel a telefonjaihoz; aki szeretné kihasználni a gyorstöltés funkciót is, annak mindenképpen extra kiegészítőt kell vásárolnia. A következő generációs telefonokhoz viszont az Apple már 18 wattos töltőt ad (a mostani 5 wattos) – ezzel a lépéssel pedig kicsit változik a felállás. A gyorstöltéshez szükség lesz a kábelbe integrált (új fejlesztésű) C94-es chipre is. Jelen pillanatban Európában a Hama az egyetlen olyan Apple partner, aki jogosult a chip használatára, vagyis a gyári kiegészítők mellett csak a Hama termékek lesznek azok, amelyek garantálják a hibátlan működést.

hama_pd_3.jpg

Az Apple 18 wattos gyorstöltés funkciója az USB szabvány részeként elérhető Power Delivery kiterjesztésének segítségével működik. A Hama termékei pedig minden helyzetre felkészültek: a szortiment a kábelek mellett konnektoros töltőkből, autós töltőkből és hordozható akkumulátorokból áll.

A kábelek közül a normál USB-C-Lightning kábel fehér színben 1 és 1,5 méteres hossz mellett érhető el, feketében 1 méteres verzióban. A választékban emellett van egy fekete szövettel bevont prémium kábel, aki pedig ki szeretne tűnni a tömegből, annak a – szintén szövettel borított – kék és piros verziót ajánljuk. Ezek a kábelek már a C94-es chipet is tartalmazzák, így nem olcsók – annyiba kerülnek, mint az Apple saját, de C94-es chip nélküli kábelei.

hama_pd_4.jpg

Töltőből négyféle változat lesz kapható, valamennyi fehér színű. A kütyük a Power Delivery szabvány segítségével 18 wattos teljesítmény leadására képesek. A töltőkből kettő konnektoros, kettő pedig autóban használható – típuson belül pedig az egyik verzió USB-C csatlakozós, a másik pedig integráltan (fixen) tartalmazza a Lighning csatlakozós kábelt.

hama_pd_5.jpg

Aki pedig út közben is szeretné feltölteni kütyüjeit, annak a 12.000 illetve 26.800 mAh kapacitású USB-s akkumulátorokat ajánljuk, amelyek szintén támogatják a Power Delivery funkciót. A kisebb verzió 18, a nagyobb verzió 60 wattos teljesítmény leadására képes – utóbbival így akár notebookot is lehet tölteni, amennyiben az is kompatibilis a PD szabvánnyal.

Magyarországon az USB-C - Lightning kábel már elérhető, mely tökéletesen együttműködik és kombinálható a hama már meglévő PD gyorstöltőivel.

 

A bejegyzésben szereplő termék(ek):

183295: Adatkábel Lightning - USB Type-C, 1M, fehér

178312: Univerzális hálózati töltő PD, USB Type-C, 3A, 27W

178274: Autós töltő, Qualcomm QC 4.0+/PD, USB Type-C

183353: Univerzális külső akku (PD) "Powerbank PD-12", 12000 mAh